3 tips van je boekhouder om 2021 goed in te zetten.

Durven we mekaar nog het beste wensen voor 2021? 2020 bracht niet bepaald wierook, goud of mirre. En het lockdownjaar is dan wel achter de rug, maar de beproeving nog lang niet.

Begrijp me niet verkeerd. Natuurlijk wens ik jullie, samen met het volledige team, het beste toe voor 2021. Maar liever dan het gewoon te wensen, willen we het jaar vooral praktisch openen.

Enkelen van jullie heb ik al coronaproof gezien om het voorbije en komende jaar te bespreken. En als kantoor leerden we er enkele belangrijke dingen uit.

  •    Dat een echte ondernemer er altijd voor blijft gaan.

  •    Dat jullie uitblinken in doorzettingsvermogen en creativiteit.

  •    Dat het aan ons is om jullie proactief bij te staan. We mogen ons niet beperken tot het ontcijferen van jullie cijfers, we moeten onze klanten ook nog meer ontzorgen.  


Dus deel ik hier al enkele belangrijke tips die jullie hopelijk helpen om ook 2021 goed door te komen. Voor ons zijn deze tips evident, voor jullie misschien net het duwtje dat jullie kunnen gebruiken.

Klaar om opnieuw positieve cijfers te verwelkomen? Laat het me weten tijdens onze volgende afspraak!

  1. COVID-19 verwarring? Geloof ons, je bent niet alleen. De regels wijzigen elke dag en stellen iedereen op de proef. Houd de VLAIO website in de gaten – ze geven goede, duidelijke richtlijnen over hoe je steun kan krijgen en waar/wanneer/hoe je die kan aanvragen. Ook jouw sociaal verzekeringsfonds denkt mee – check dus ook hun website voor de laatste updates en richtlijnen. Informeer je bij hen over de steun waar je recht op hebt. Laat niets liggen, maar laat je evenmin verrassen door de kleine lettertjes.

  2. Aan het worstelen om vandaag te leven en morgen te overleven? De verleiding is dan groot om te teren op de kas, maar we raden het af. We maken ons niet populair met die mening, maar toch. De belastingen en BTW komen er altijd nog aan. Probeer aan overmorgen te denken. Ga voor een lening voor de voorafbetaling van de belastingen. Je betaalt amper interesten en die zijn nog eens volledig aftrekbaar. We helpen je een dossier op te maken, zodat je jezelf die zorg later in het jaar kan besparen.

  3. Kom uit je kot. En uit je kop. Alles wat in het hoofd blijft malen, wreekt zich uiteindelijk in het hart. Ik spreek uit ervaring. In september 2020 trok ik mijn loopschoenen wat vaker aan. Sindsdien verken ik elke zondag mijn omgeving al lopend, samen met enkele vrienden. We babbelen (met de adem die we nog hebben), maken een zonsopgang in de Osbroek mee (vraag me naar looproute, ik deel ze graag), en komen uit ons kot, uit ons hoofd. Maar bovenal, tot rust. We hebben weer reserve en starten de werkweek met een helder hoofd. Dus mijn laatste tip voor jullie: beweeg en vind opnieuw de rust en helderheid die bij ondernemen hoort.


De coronacrisis gaf bijna een negatieve bijklank aan het woord “positief”. Laat ons samen de echte, authentieke positiviteit terugbrengen. Bij deze dus, in naam van het volledige team: onze beste, positieve wensen op de lange termijn. Want dat is waar we voor gaan.

Jan.

Afdrukken  

Recente berichten

No item found!

Image

70216478

Heb je nog een vraag? Laat het ons weten

Image